8 Eylül 2015 Salı

SÜT DİLİMİ

PASTACI KIZ ZEYNEP'in bize vermiş olduğu tarif için tşkler 

Keki için :
3 tane yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Kremasi icin :
400 gr krema (minik paketlerde 200 gr olarak 2 kutu)
2 paket kremsanti
1.5 yemek kasigi bal
bir iki damla limon suyu
Yumurtalar ile pudra sekerini yaklasik bes dakika kadar mikserle cirpın.Sonra icine sirasi ile diger malzemeleri katip cirpmaya devam edin.Bir malzemelik hamuru ben iki ayri tepsiye bölüstürdüm Akradaslar.Tabi tepsinin altina yagli kagit koymayi unutmayalim.yagli kagit serilmis tepsilerimize kek hamurunu dökdükten sonra spatula ile hamuru tepsinin her tarafina esit sartlarda dagitip düzleyelim.Kekimizi önceden isitilmis 200 dereceli firina verip toplam 10 dk firinda bekletelim. yedinci dakikasinda firinin kapagini acip icerdeki buhari disari verip kapagi kapatın bu sekilde kekteki kabarmalar iniyor ve kek düz bir sekil aliyor.sonra geri kalan üc dakika daha firinda bekletip cikarın kekinizi.Kekinizin üzerinin düz ve ince olabilmesi icin ikinci kural ise keki firindan cikarir cikarmaz ayri bir yagli kagidin üzerine ters cevirmek.ama sakin üzerindeki yagli kagidi cikarmayin.sonra elinizle kekin üzerini düzler gibi hafif dokunuslar yapin.kekiniz bu sekilde düz ve ince bir hal alicaktir.diger tepsideki kekinizide ayni sekilde pisirip ters cevirin ve sogumalarini bekleyin.kekleriniz sogurken ic kremasini hazirlayın.
Krema,krem şanti, bal ve limon suyunu bir kaba alip mikserle iyice cirpın.Katilasana kadar cirpın hazir hale gelen kremamizi dolabta bir saat kadar bekletin.Bu arada keklerde iyice soğusun
Keklerimizi tekrar cevirelim ve üzerine kremamizi sürelim.Diger keki de üzerine kapatalım ve düzleştirelim elimizle hafif bastırarak.
Tepsideki kekinizi iki saat buzdolabinda veya soguk havada bekletin.Sonra kekinizi alip kenarlarindan incecik keserek ince yerlerini ayirın keki düzgün bir hale getirin.bu sefer süt dilimi inceliginde ve boyunda dilimlere keserek son islemi yapın.Lütfen her dilimi keserken bicaginizi temizlemeyi unutmayin.Yoksa kremasi keke bulasir ve hos bir görüntü olmaz.cetvel kullanabilirsiniz düzgün olsun diye
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder