3 Eylül 2015 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

PASTACI KIZ ZEYNEP'in bize vermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
İçi için:
1 adet yumurta akı
1 su bardağı Hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri kabarıncaya kadar mikser ile çırpın. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip güzelce çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
"İç malzemesi için, bir kabın içinde yumurta akı, Hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Kıvamı, elde şekillendirecek kıvamda olmalıdır. Kek kalıbını yağlayın. Kek harcının yarısından biraz fazla kalıba dökün. İç harcından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fotoğraftaki gibi kek harcının ortasına yan yana yerleştirin.fındık veya ceviz varsa kek karışımına ekleyin daha güzel oluyor.ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın,herkesin fırını farklı pişirdiği için pişme süresi vermiyorum.afiyet olsun...wink ifade simgesidilerseniz üzerini çikolatalı sos ve hindistan cevizi ile süsleyin






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder