Malzemeler
200 gr eritilmiş margarin
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 veya su bardağı un
200 gr eritilmiş margarin
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 veya su bardağı un
Üzeri için
Susam ve 2 yemek kaşığı süt
Susam ve 2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım, içine tüm malzemeleri ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapalım.Ayırdığımız yumurta sarısının içine 2 yemek kaşığı süt ekleyip karıştıralım.Çubukların üzerlerine bu karışımdan sürüp susama bulayalım.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Dileyen üzerlerine çörek otu ve susam serpebilir
Afiyet olsun...
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım, içine tüm malzemeleri ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapalım.Ayırdığımız yumurta sarısının içine 2 yemek kaşığı süt ekleyip karıştıralım.Çubukların üzerlerine bu karışımdan sürüp susama bulayalım.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Dileyen üzerlerine çörek otu ve susam serpebilir
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder