26 Nisan 2015 Pazar

KAŞARLI SİMİT POĞAÇA


Malzemeler
125 gr. tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İçi için
200 gr. dilimlenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
1 küçük kase susam
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı
Bir kabın içerisine ılık su ,ılık süt, şeker ve yaş mayayı alarak karıştıralım.
Daha sonra diğer malzemelerin hepsi karıştıralım ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğuralım,üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika kadar dinlendirelim.
Hamurunuz kabarıp iki katına çıkınca limon büyüklüğünde parçalar koparıp
elimizde çay tabağından biraz daha büyük açalım.
İçine dilimlenmiş kaşar peynirini koyalım ve iki ucunu yukarıda birleştirerek sıkıca kapatalım. Bir kasenin içerisinde pekmez ve suyu karıştıralım.
Kapattığımız poğaçaların bir yüzünü önce pekmezli su karışımına sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.Üzerlerine verev çizikler atalım.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder