3 Nisan 2015 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Damla çikolata
Hazırlanışı
125 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağını karıştırma kabımıza
alalım. Ardından üzerine sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve damla çikolataya
batırıp yassılaştırılarak fırın tepsimize dizelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder