Malzemeler
1 Kg. Soyulmuş Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Tane Karanfil
1 Kg. Soyulmuş Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Tane Karanfil
Hazırlanışı
Kabak soyulur, yıkanır, dilimlenir. Yayvan bir tencereye, bir sıra kabak üzerine şeker, bir sıra kabak yine üzerine şeker şeklinde dizilir. Kapağı kapatılır, 3-4 saat şeker eriyinceye kadar bekletilir. Ateşe konur, kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra, servis yapılır
Afiyet olsun...
Kabak soyulur, yıkanır, dilimlenir. Yayvan bir tencereye, bir sıra kabak üzerine şeker, bir sıra kabak yine üzerine şeker şeklinde dizilir. Kapağı kapatılır, 3-4 saat şeker eriyinceye kadar bekletilir. Ateşe konur, kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra, servis yapılır
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder