7 Nisan 2015 Salı

ESMER BULGURDAN KISIR


Malzemeler
2 su bardağı ince esmer bulgur
5-6 dal taze soğan 
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 fincan zeytinyağı
Nar ekşisi
Yarım limon suyu
Pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Bulguru bir kabın içinde kaynar suyla ıslatalım ve üzerini kapatarak yumuşamaya bırakalım.Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve yeşil biberi küçük küçük doğrayalım .Yumuşamış bulgurumuza salça, yağ, tuz, limon suyu,nar ekşisi ve baharatları ilave edip karıştıralım. Son olarak doğradığımız yeşillikleri de katıp iyice harmanlayalım.Taze marul yapraklarıyla beraber servis yapalım.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder