3 Nisan 2015 Cuma

PATATESLİ BUZDOLABI BÖREĞİ


Malzemeler
3 tane yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
150 gr. tereyağ
4 adet patates
Yarım demet maydanoz
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. Bir kabın içerisine eritilmiş tereyağı,
ince kıyılmış maydanoz, süt, yumurta, rendelenmiş patates, beyaz peynir,
kaşar peyniri rendesi ve baharatları ekleyerek iyice karıştıralım.
Yufkanın bir tanesi düz bir zemine serelim ve patatesli harçtan her yerine
sürelim. İkinci yufkayıda onun üzerine serelim ve aynı şekilde patatesli harçtan her yerine sürelim. Üçüncü yufkayıda üzerine serelim ve onada iç harçtan sürelim.
Yufkaların kenarlarından hafif katlayalım ve rulo şeklinde saralım.
Ortadan ikiye kesip 2-3 saat buzdolabında bekletelim.Dinlenen börekleri 1-2 parmak eninde keselim. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında
pişirelim.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder