21 Nisan 2015 Salı

KÜLAH PASTA


Malzemeler
7 adet milföy hamuru
14 adet metal pasta külah kalıbı
Kreması için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için
Pasta şekerlemeleri
Hazırlanışı
Kreması için, yağ ve vanilya dışındaki malzemeleri tencereye koyalım ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Ocaktan almaya yakın vanilya ve yağı ilave ederek karıştıralım.
Pişirdiğimiz muhallebiyi mikser ile iyice çırpalım.
İkili olan milföylerin üzerine hafif un serperek merdane ile boyuna doğru
açalım ve uzunlamasına şerit halinde 6 eşit parçaya keselim.
Kestiğimiz milföy hamur şeritlerini metal külahımıza saralım.
Metal külaha sardığımız milföy hamurlarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın
tepsimize aralıklı olarak dizelim.Fırında 180 derecede milföyler pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkan milföylerimiz biraz ılıdıktan sonra içindeki metal
külahları çıkaralım. Çay kaşığı ile hazırladığımız kremayı külahlarımızın
içine dolduralım. Daha sonra isteğimiz pasta süsü ile süsleyip 2 -3 saat buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder