11 Şubat 2015 Çarşamba

SOSYETE MANTISI


Malzemeler
4 adet yufka
300 gr. kıyma 
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Yufkanın üzerine sürmek için
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Pul biber
Hazırlanışı
Tenceremize yemeklik doğradığımız soğanı, kıymayı , sıvıyağını, tuz ve karabiberi koyarak iyice kavuralım.
Yufkayı 4'e keselim . Üzerine süt , sıvıyağ, yoğurt ve yumurta karışımını sürelim. Kıyma harcından bir miktar geniş kısmına yayalım. Sigara böreği gibi saralım sonra kendi etrafında yuvarlayarak gül şekli verelim. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine kalan yağlı karışımdan sürelim. 180 dereceli fırında pişirelim. Pişen böreklerimizi servis tabağımıza alalım. Üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt sonra tereyağında erittiğimiz kırmızı toz ve pul biberi dökelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder