19 Şubat 2015 Perşembe
KÖFTELİ KARNABAHAR YEMEĞİ
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Köftesi için
200 gr. kıyma
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek elimizde yuvarlayalım.
Karnabaharları çiçeklerine ayırıp yıkayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağında kavuralım.Üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edip kavurmaya devam edelim.Üzerine havucu ekleyip 1-2 taşım daha soteleyelim.Üzerine kaynamış suyu ve tuzunu ekleyelim.
Kaynamakta olan suyun üzerine köfteleri katalım,karıştırarak tencereye dağıtalım. Tenceremize karnabaharlarıda eşit aralıklarla tek tek yerleştirip, kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder