14 Şubat 2015 Cumartesi

MAKARON


Malzemeler
80 gr. yumurta akı
120 gr. toz şeker
125 gr.pudra şekeri
125 gr. toz badem
50 gr.su
Kreması için
100 gr. bitter çikolata
200 gr. krema
Hazırlanışı
Toz badem ile pudra şekerini mikserden geçirelim.(renkli yapmak istersek karışıma bir miktar gıda boyası ekleyelim)
Su ve toz şekeri 118 dereceye gelene kadar kaynatalım.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını beyaza dönene kadar mikserle çırpalım.
118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş ekleyerek yumurta beyazına yedirelim.Yumurta aklarını, pudra şekeri ve toz badem karışımına yedirelim ve çok yavaş bir şekilde spatula ile karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru sıkma torbasına yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsimize yuvarlak olacak şekilde 2-3 'lik aralıklarla sıkalım.Önceden ısıtılmış 120 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.
Kreması için_ Kremayı tenceremize alalım. Kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alalım.İçerisine kıyılmış çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım.Katılaşması için 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Soğuyan kremayı sıkma torbasına alalım.Bir makaron alıp ortasına krema sıkalım.Ardından diğer makaronu üzerine kapatıp hafifçe bastıralım.Tüm makaronlar bitinceye kadar aynı işlemi yapalım.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder