28 Şubat 2015 Cumartesi

KATMER POĞAÇA


Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine sürülecek)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için
100 gr. tereyağ (oda ısısında)
İç harcı için
200 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım..Mayalanan hamurumuzu 8 bezeye ayıralım..Bezemizi tabak büyüklüğünde açalım, üzerine yumuşamış tereyağı sürelim..Diğer bezelerimizi de tabak büyüklüğünde açıp yağladığımız hamurun üzerine koyalım ve bu işlemi 8 kat olana kadar tekrarlayalım. En üste tereyağı sürmeden üst üste koymuş olduğumuz hamuru 60- 70 cm’e kadar büyütelim ve pizza dilimi gibi dilimleyelim.
Geniş kısmına iç harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder