28 Aralık 2014 Pazar

PATATES MANTISI


Malzemeler
5 tane haşlanmış patates
Bir tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
İç harcı için
1 tane soğan
200 gr. kıyma
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
İç harcı için bir tavanın içine yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağında kavuralım.Kıyma,tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
Haşladığımız patatesleri rendeleyelim.İnce ince doğradığımız maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım elimizde yuvarlayalım, kase şekli verelim ve servis yapacağımız tabağa dizelim.Hazırladığımız kıymalı harcı patates kaselerine dolduralım.Üzerlerine birer kaşık yoğurt koyalım.Tereyağı,salça ve pul biberi kavuralım,yoğurtun üzerine dökelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder