14 Aralık 2014 Pazar

NAR SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Sosu için
2 su bardağı nar suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirelim.Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip çırpalım.Bardakların yarısına kadar paylaştıralım.
Ayrı bir kapta nar suyunu,şekeri ve nişastayı karıştırarak pişirelim.Yoğunlaştığında muhallebi koyduğumuz bardaklara paylaştıralım.Üzerini hindistan cevizi,yeşil fıstık ve nar taneleri ile süsleyelim.
Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder