13 Aralık 2014 Cumartesi

ORMAN KEBABI


Malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
1 tane domates
2 tane patates
2 tane havuç(havucu küp küp doğrayıp haşlayın)
1,5 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 büyük boy kuru soğan
3 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Etleri düdüklü tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Patatesi küp küp doğrayalım. Kızartma tenceresine sıvıyağını alıp patatesleri kızartalım.
Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım.Etlerin içine soğanı, tereyağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, bezelyeyi, salçayı, karabiberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavurup fırın tepsisine dökelim.Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder