15 Aralık 2014 Pazartesi

BÜLBÜL YUVASI


Malzemeler
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İçi için
İri çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un
Açmak için
Nişasta
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ.
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuralım.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 30 dakika dinlendirelim.
Dinlenen bezelerden bir tane alalım nişasta ile oldukça, ince olacak şekilde açalım. Açtığımız bir yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serperek yufkayı yarıdan keselim. Yarım yufkalardan birini oklavaya saralım. Yufkayı iki ucundan büzerek oklavayı içinden çekip çıkaralım.Yufka rulosunun 2 ucunu birleştirip yuva gibi olmasını sağlayalım. Yufkaların diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayalım.
Üzeri için tavaya tereyağını, sıvı yağı koyalım ve eritip, kızdıralım.
Hazırladığımız tatlıların üzerine dökelim.
Baklavayı 170 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırıp kaynatalım ve limon suyunu ilave edelim.
Tatlımız soğukken sıcak şerbeti üzerine dökelim. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da yeşil fıstıkla dolduralım..
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder