3 Ağustos 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Tarçınkokulumutfağım'ın bize vermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler
1 kilo asma yaprağı (Tuzu çıkarılmış)
4 orta boy bardak pirinç
5 adet kuru soğan
Nane,reyhan,karabiber,pulbiber,tuz,toz şeker,ve arzuya göre dolmalık fıstık ve kuş üzümü.

Hazırlanışı
Kuru soğanları minik,minik doğruyoruz.Elde doğramanızı tavsiye ederim.Bol zeytinyağı ile kavuruyoruz.Üzerine,yıkanmış pirinçleride koyup kavuruyoruz ve nanesini,reyhanını ve diğer baharatları arzuya göre ilave ediyoruz.Şeker de ben iki küp atıyorum.Tuzunuda verip biraz kaynar su koyup bir tık kaynatıp kapatıyoruz.Dinlenince de bir güzel sarıp tencereye diziyoruz.Üzerine bolca zeytinyağı gezdiriyoruz ve üzerine 3 limonu dilimleyip diziyoruz.Bir tabak yada dolma taşı koyup kapatıyoruz'ki sarmalarımız açılmasın.Üçte biri kadar da sıcak su koyuyoruz ve kaynayınca altını iyice kısıyoruz.Suyu bittikçe azar,azar ilave ediyoruz ve yaklaşık 3 saat kadar falan pişiriyoruz.Bu tabiki sizin yaprağınızada bağlı.Kontrol etmekte fayda var..
Afiyet olsun..










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder