28 Ağustos 2015 Cuma

ETİMEK TATLISI


Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı
Önce etimekleri büyük dikdörtgen tepsiye dizelim,
Şerbeti için,2 su bardağı şekeri, 2 su bardağı su ile karıştırarak kaynatalım..Hazırladığımız şerbeti sıcakken etimeklerin üzerine dökelim.
Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alalım.Muhallebi koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.Daha sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üzerine yayalım ve soğumaya bırakalım.
Son olarak krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Soğumuş muhallebinin üzerine krem şantiyi yayalım.Üzerini
rendelenmiş çikolata ile süsleyelim.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder