5 Ağustos 2015 Çarşamba

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler
1 litre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Şeftali sos için
3 adet büyük boy şeftali
2 tatlı kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Krema için tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Kuplara üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştıralım.
Sos için şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyalım.Dilimleyip rondodan
geçirelim. Diğer malzemeleri ekleyip soğuyan muhallebinin üzerine dökelim.
Üzerlerini yeşil fıstık ile süsleyelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder