10 Kasım 2014 Pazartesi

YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler;
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
Tuz
Üzeri için;
2 çorba kaşığı tereyağı
İki çorba kaşığı kuru nane
Yapılışı;
Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun.
Yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın. (Kıvama göre biraz daha su ekleyebilirsiniz)
Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın.
En son tuzunu ilave edin.
Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder