18 Kasım 2014 Salı

ETLİ KARA LAHANA SARMASI
Malzemeler
1 kg kara lahana
500 gr çekilmiş dana kıyma
2 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı pirinç
1 silme tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Kara lahanaları yıkayın ve sıcak suda çok fazla ezilmeden haşlayın ve hemen çıkartın.saplarını kesin. Dolmanın iç harcı için, Soğanı ince ince doğrayın. içine salça, kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Yarım kahve fincanı kadar su ilave ilave edin.
Lahana yapraklarını avucunuza alın ve hazırladığını içten bir miktar koyup sarın. Tencereye sıralayın.lahanaların hizasına kadar salçalı kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder