25 Kasım 2014 Salı

KÖFTELİ PİDE
1 büyük boy pide
200gr tereyağ
4 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Köftesi için
Yarım kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Köfte yapımı için kıymaya tuz ve karabiberi koyun ve yoğurun. İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yassı şekil verin.Teflon tavada köfteleri ters yüz çevirerek pişirin.
Tavaya tereyağı ve salçayı koyup bir kaç dakika kavurun 1 bardak suyu
ilave edin ve kaynatın.
Küp küp doğranmış pideyi servis tabağına alın.Üzerini salçalı sosla ıslatın ve kızartılmış köfteleri pidelerin üzerine dizin.
2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada iyice kızdırın,hazırlamış olduğumuz pideli köftelerin üzerine dökün. yoğurt , biber ve domates dilimleri ile servis yapın .
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder