19 Kasım 2014 Çarşamba

KURU FASULYE TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı Kuru Fasulye
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su
Hazırlanışı
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Bir tencerede soğanı yemeklik doğrayın,
sıvı yağda kavurun.Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.Düdüklü tencerede üzerine 4 bardak
su ekleyip kapağını kapatın ve buharı çıkmaya başladıktan sonra 15 dk pişirin. Fasulyeler biraz yumuşayınca tuzunu serpin 1-2 taşım kaynatın.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder