22 Kasım 2014 Cumartesi

MANTI TARİFİ
Malzemeler
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Su
Tuz
İç malzemesi 250 gram Kıyma (yağsız)
1 orta boy soğan
Tuz,
Karabiber
Üzeri için sos Tereyağı Pul biber Sarımsak Süzme yoğurt
Hazırlanışı Yoğurma kabımıza unumuzu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 15 dk. dinlendirelim.
Mantı içi için, bir kabın içine incecik doğranmış soğanı, kıymayı,tuzu ve karabiberi alıp iyice yoğurup karıştıralım.
Hamuru börek hamurundan biraz daha kalınca açalım. Açılan hamuru eşit parçalar halinde kare kare keselim. Hazırladığımız iç malzemesinden parmağımızın ucu ile alalım ve karelerin ortasına yerleştirip 4 ucunu birbirine denk gelecek şekilde kapatalım.
Mantı için tencerede su kaynatalım, kaynadıktan sonra içine mantıların birbirine yapışmaması için 5_6 damla zeytinyağ damlatalım tuzunu ilave edelim kaynamış suya mantıları tek tek atalım , yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım.
Mantı sosu için, bir tavada tereyağını eritelim içine pul biberi ekleyip yarım dakika kavuralım. Süzme yoğurdun içine çok az su, rende sarımsakları ilave edelim ve iyice karıştıralım
Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder