16 Haziran 2015 Salı

PRATİK TRUF


Malzemeler
2 paket hazır kakaolu kek
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
1 paket krema
Hindistan cevizi
Renkli şekerlemeler
Hazırlanışı
Karıştırma kabımızın içine keki elimizle ufalayalım.Kremayı
sos tenceremize alalım. Kaynama noktasına gelene kadar
ısıtalım fakat kaynatmayalım.
Tencereyi ocaktan alalım.Çikolatayı elimizle küçük parçalara bölüp kremanıniçine ilave edelim.Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.Çikolatalı karışımı kekin üzerine döküp kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.Üzerini streç filmle örtüp
buzdolabında birkaç saat dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz truf karışımını oda ısısında 5-10 dakika bekletelim.Truf hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine ve renkli şeker süslemelerine bulayıp pipetlere batıralım.
Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder