16 Haziran 2015 Salı

DONDURMA KASESİNDE SAKIZLI MUHALLEBİ


Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
3 adet damla sakızı
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için
File fıstık
Çilek
Hazırlanışı
Süt,un,nişasta,pirinç unu ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
Damla sakızlarını havanda toz haline getirip kaynayan karışıma ekleyelim.Muhallebi kıvam alınca vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım ve ılınmaya bırakalım. Üstünde tabaka oluşmaması
için sık sık karıştıralım.ılınan muhallebiyi dondurma kaselerine alalım. Üzerlerini yeşil fıstık ve çilek ile süsleyelim.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder