16 Haziran 2015 Salı

MAGNOLİA TATLISI


Malzemeler
1 kilo süt,
2 kaşık un
2 kaşık mısır nişastası
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
1 kutu süt kreması
1 paket bebe bisküvisi
Süslemek için
Çilek
Hazırlanışı
Tencereye sütü boşaltalım. Üzerine unu, nişastayı, şekeri yumurta sarısını
ve vanilyayı ilave edelim. Çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. İlk sıcaklığı çıkınca kremayı ekleyelim ve çırpma teli ile iyice karıştıralım.
Ayrı bir tarafta bebe bisküvilerini rondadan geçirelim.Çilekleri de
ince ince dilimliyelim. Kupları sudan geçirelim.Mangolia tatlımızı kupların yarısına kadar dolduralım.Üzerine bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi serpiştirelim. Kupların kenarlarına çilek dilimlerini dizelim. Bisküvinin üzerine kalan kremayı boşaltalım.
Ardından kalan bisküvileri üzerlerine serpiştirelim.Yelpaze şeklinde kestiğimiz çileklerle üzerlerini süsleyelim.
Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder