27 Haziran 2015 Cumartesi

KAYISILI MUHALLEBİ


Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Kayısı Sosu için
15 Adet kayısı
1 Bardak şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Tencereye sütümüzü dökelim , içine şekeri ilave edip çırpma telimizle karıştıralım.Ardından nişasta, pirinç unu, unu ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım. Muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.Pişen muhallebimizi kuplarımıza 2-3 parmak boşluk kalana kadar boşaltalım.
Kayısı sosumuz için - Kayısının çekirdeklerini çıkaralım.Üzerine şeker ve suyunu dökelim. Blendırla püre haline getirelim.Üzerine nişastayı ve vanilyayı ilave edelim.Koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.İlk sıcaklığı çıkınca muhallebinin üstüne dökelim. Buzdolabında soğuyana kadar bekletelim.
Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder